Selecteer een pagina

In Hoofddorp genieten gasten binnenkort bij restaurant Masami van luxe Aziatische fusion gerechten. René van Geldorp heeft vanuit de opdrachtgever het project begeleid. “Ik heb geen verstand van horecakeukens en ben op zoek gegaan naar een expert. Hans werd mij aangeraden en heeft die aanbeveling zeker waargemaakt.”

In oktober 2018 werd René gevraagd voor de coördinatie van het nieuwe restaurant in Hoofddorp. Masami is gevestigd op de begane grond van een volledig gerenoveerd kantoorpand op kantorenpark Beukenhorst-Oost. De plek waar voorheen de kantine zat, is omgetoverd tot high end restaurant voor gasten uit de wijde omtrek. “Het luxe, metropolitan interieur komt uit de koker van de befaamde interieurarchitect Eric Kuster”, vertelt René met gepaste trots. “Hij heeft het interieur van het gehele gebouw ontworpen en is dus ook verantwoordelijk voor de look en feel van ons restaurant en de bar.”

100% werkbaar ontwerp

De visie van Eric leverde af en toe ‘gezonde discussie’ op met de eigenwijze Hans, blikt René terug op het proces. “Wat een architect mooi vindt, is volgens een keukenontwerper niet altijd praktisch”, lacht hij. “Met elkaar hebben we hier een goede middenweg in gevonden. Beiden zijn professionals en hebben water bij de wijn gedaan. Het resultaat is prachtig én werkbaar voor de keukenbrigade. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is in de keuken verwerkt. Hans heeft werkelijk aan alles gedacht.” Dat was ook de belangrijkste reden om JK Koelman in te schakelen, legt René uit. “Hans snapt buitengewoon goed hoe een horecakeuken moet werken. En hij begrijpt de wensen van chef-koks. Hans is een vakidioot. Daar wil hij nog wel eens in doordraven, maar uiteindelijk zorgt hij absoluut voor een 100% werkbaar ontwerp.”

Gasloos

Restaurant Masami is een Aziatisch concept. De open keuken wordt geleid door de Thais-Chinees-Britse chef-kok Thanurak Somchit. Hij bereidt gerechten met Japanse wagyu, hamachi en black tiger gamba’s met een inductie teppanyakiplaat en -woks. “Daarmee is ons restaurant al voorbereid op een gasloze toekomst”, legt René uit. “Tijdens het proefdraaien bleek al snel dat wokken met inductie eigenlijk beter gaat dan op gas. Een noviteit die dan misschien minder spectaculair is, maar wél van deze tijd. Een andere duurzame keuze is de mogelijkheid tot bio-scheiding. We verzamelen organisch afval in een bioput waar het wordt verwerkt tot biomassa en -gas.”

Deze bijzondere wensen zijn zonder problemen door Hans verwerkt in het keukenontwerp. “Hans ontzorgt je compleet. Hij heeft de antwoorden op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze moest stellen. Bovendien weet hij ook iemand die dat kan invullen. Hij heeft verstand van zaken over de uitvoering. Samen hebben we een tender uitgeschreven voor de realisatie van het ontwerp. Hans begeleidt dit mede en dat gaat in goede harmonie. Met een gewenst eindresultaat.”