Selecteer een pagina

De Oostwegel Collection bestaat uit drie hotels en zeven restaurants, waar Limburgse gastvrijheid, culinair vakmanschap en historische ambiance centraal staan. Zowel Château Neercanne, als Winselerhof, Château St. Gerlach en het Kruisherenhotel in Maastricht zijn gerestaureerde monumenten. Bart Kockelkoren is al twintig jaar werkzaam voor de familie Oostwegel en is betrokken geweest bij veel restauratie- en onderhoudsprojecten. Zodoende gaat ook het contact met Hans al twintig jaar terug in de tijd. “Inmiddels hebben we samen al aardig wat keukens vernieuwd. Naast de meest recente projecten bij St. Gerlach en Château Neercanne, heeft Hans ook de ontwerpen gemaakt voor een update van de keuken in Winselerhof en was hij verantwoordelijk voor het compleet nieuwe keukenontwerp in het Kruisherenhotel. Wat deze ontwerpen keer op keer kenmerkt, is het pragmatische ervan. Hans denkt in oplossingen. Bovendien is hij open, eerlijk en geduldig en stoelt hij op een brok kennis dat je zelden meer ziet. Hans is van de ‘oude stempel’. Hij heeft kennis van zaken, weet van de routing en wat er te koop is in de markt. Zijn aanpak past goed bij onze visie.”

In alle trajecten gaan Hans en Bart hetzelfde te werk. Bart: “We gaan met z’n drieën om tafel; Hans, ik en de betreffende chef-kok. Vanuit het restaurant geven we onze plannen en ambities aan en op basis daarvan tekent Hans. Daarmee gaat de chef-kok naar zijn keukenteam, zij overleggen samen en zo finetunen we gedrieën de grove tekening naar een definitief ontwerp. Ik bewaak ondertussen het proces, ben aanwezig bij het overleg en zet het door Hans geschreven bestek uit in de markt. Ik houd de controle, zodat het ontwerp ook daadwerkelijk opgeleverd wordt zoals wij voor ogen hebben.”

Château St. Gerlach is een intensief bouwproject geweest voor de Oostwegel Collection. Op het landgoed is een compleet nieuwe multifunctionele vergader- en congreslocatie herrezen en de oude kasteelhoeve uit 1668 is gerestaureerd voor een toegankelijk horecaconcept. “De keuken in het nieuwe paviljoen is bedoeld om productie te draaien, het meegeven gebeurt buiten de keuken. Een andere routing dan we gewend zijn dus, om zo’n vijfhonderd gasten tegelijkertijd te kunnen serveren. Hans heeft hier een grootse banqueting keuken ontworpen met koelingen, vriezers, een afwasstraat: alles heeft Hans tot in detail uitgedacht. De oude hoeve had weer een andere uitdaging, het was passen en meten om daar een kleine, maar complete keuken in te verwerken voor de kleine kaart voor de wandelaar of
fietser.”

Ook voor Château Neercanne heeft Bart de hulp van Hans ingeroepen. “De uitgiftepas en het afwasgedeelte van deze keuken waren verouderd en toe aan een modernisering om de volgende stap te kunnen maken. De pas is groter en praktischer geworden, zodat de keukenbrigade van ons sterrenrestaurant er beter kan werken.”

Château St. Gerlach
Joseph Corneli Allée 1
6301 KK  VALKENBURG AAN DE GEUL
t. +31 43 608 88 88