Selecteer een pagina

Ron Diephout, eigenaar van hotel-brasserie Katoen in Goes, zocht in 2014 iemand met expertise voor het keukenontwerp van zijn eerste, eigen horecaonderneming. “Een keuken neerzetten is één ding, een keuken ontwikkelen waarin een brigade efficiënt kan werken, een tweede. Er zijn maar weinig mensen die dat goed kunnen. Die een ontwerp neerzetten waar je als opdrachtgever haast blind op kan varen. Hans kan dat. Hij heeft de benodigde kennis en ervaring; als oude rot in het vak weet hij wat er nodig is. Tegelijkertijd is hij op de hoogte van alle nieuwe technieken en trends in de branche. Een waardevolle combinatie.” Meer weten over de aanpak en ervaring van Ron Diephout? Lees het hier.

Als voormalig chef-kok weet Ron Diephout als geen ander wat een goede horecakeuken nodig heeft. Hij werkte in diverse Zeeuwse toprestaurants en gaf vervolgens in verschillende restaurants in Antwerpen leiding aan de keuken. Voor zijn eigen onderneming Katoen, was en is zijn filosofie simpel: “Onze kwaliteit moet zó goed zijn, dat elke gast zich bij ons thuis voelt. Dat geldt dus ook voor de partners met wie ik zakendoe. Ik zoek altijd mensen die dezelfde kwaliteit nastreven als ik. Vanwege mijn ervaring, hebben we zelf al een hoop kennis in huis. We weten wat we willen. Dat maakt ons geen makkelijke opdrachtgever. Toch weet Hans daar heel goed mee om te gaan. Hij is zelf ook tegendraads. Hans tekent wel wat wij bedacht hebben, maar komt ook met twee of drie oplossingen die hij goed onderbouwt. Dat is soms een beetje irritant, maar door zijn eigenwijze inborst laat hij je anders denken. Dat vind ik een unieke expertise.”

Katoen is gevestigd in een voormalig stadsarchief uit de 18e eeuw in de binnenstad van de Zeeuwse stad Goes. Naast 23 hotelkamers is er een grote brasserie met 150 zitplaatsen gerealiseerd. Via een glazen wand krijgen gasten een kijkje in de grote, goed uitgeruste keuken die tot op de millimeter past en werkt. “Als je bedrijf draait om goed eten en drinken en gastvrijheid, is een efficiënte keuken essentieel”, stelt Ron. “Een kok moet niet teveel lopen en te hard werken, zeggen wij altijd. Hij moet zich immers volledig kunnen focussen op het koken en de kwaliteit van de gerechten. Om dat in het keukenontwerp te realiseren, is er veel denkwerk en communicatie vooraf nodig. Daar pluk je later de vruchten van. Hans heeft die puzzel heel goed met én voor ons uitgedacht.”

Naast hotelkamers en de brasserie is Katoen in 2018 uitgebreid met ‘de Zaal bij Katoen’. De ruimte heeft de uitstraling van een orangerie, waar plek is voor feesten en partijen tot 150 gasten. Een high end horecaconcept met een centrale bar en showkeuken, waar Hans ook de ontwerptekening voor leverde. Ron: “In deze zaal staat alles in het teken van beleving. Hoewel Hans geen ervaring had met het tekenen van een bar, hadden we er alle vertrouwen in dat hij dit samen met onze bartenders tot in detail zou kunnen uitdenken. Ook tijdens dit proces merkten we dat Hans dezelfde instelling heeft als wij. Als horecagelegenheid willen we altijd vooroplopen. Daarom geven we vol gas. Hans gaat altijd mee in datzelfde tempo.”